15 de maig: Dia Internacional de les famílies

El Dia Internacional de les Famílies se celebra avui, 15  de maig. Aquesta commemoració reflecteix la importància de la família en la promoció de l’educació de la primera infància i les oportunitats d’aprenentatge permanent per a nens i joves.

Celebrar un dia com el d’avui, brinda l’oportunitat de fomentar la presa de consciència sobre qüestions que afecten a les famílies i  promoure l’adopció de mesures adequades per ajudar a cada família a assegurar el benestar i la dignitat de tots els seus membres.

En concret, aquest 15 de maig de 2018 la Generalitat de Catalunya celebra el Dia Internacional de les Famílies, que enguany està dedicat al lleure en família. L’objectiu d’aquesta edició és fomentar el temps compartit en família que enforteixi els vincles entre els seus membres en un espai relaxat i de gaudi. Volem que se celebrin activitats i festa en tots aquells espais on les famílies es troben i comparteixen el seu temps lliure: casals, cases de colònies, albergs, museus, parcs, etc.

Així mateix, avui hem estat presents a l’acte institucional que se celebra a l’Auditori del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. L’acte constarà d’un col·loqui i hi assistiran membres de l’Observatori de Famílies així com una respresentació de les associacions de famílies que representen la diversitat familiar del nostre país.