El projecte Domus Ludens compleix un any: avenços i pròxims objectius

Han passat moltes coses des del llançament oficial del projecte Domus Ludens el gener del 2021. Actualment, la iniciativa internacional per enfortir el dret al joc dels i les adolescents que creixen en el sistema de protecció es troba en un moment molt emocionant. Durant els darrers mesos, les entitats sòcies de Domus Ludens de Catalunya, Polònia i Alemanya han treballat intensament de manera conjunta.

Conjuntament s’han desenvolupat els fonaments teòrics del projecte, s’han mantingut animats debats, s’han format professionals de centres residencials i, sobretot, s’han superat molts obstacles.

Entre les novetats, s’ha treballat en la producció d’una guia de 20 jocs de taula i un Manual per a l‘agent lúdic que permeti abordar l‘escassetat de moments de joc des dels entorns d’atenció residencial, promovent i implementant una cultura de joc de taula. Per tant, el Manual de l‘Agent Lúdic ha estat concebut per ser utilitzat com una eina molt pràctica per al personal educatiu.

Durant els pròxims mesos, es començarà a desenvolupar la prova pilot del Domus Ludens als diferents països que integren el projecte.