Plataforma Educativa
Treballa amb nosaltres
Novetats

Entrevista amb Pepa Escuer, de l’equip de RRHH de Plataforma Educativa

“Hem de continuar apostant per nous processos que s’adaptin cada vegada més i millor a les exigències de la gran organització que ara som”

 

Parlem amb la Josepa Escuer, representant del departament de RRHH al camp de Tarragona. Ens explica les especificitats de la seva feina i ens apropem una miqueta a aquesta noia nascuda a la província de Lleida i afincada a la ciutat de Tarragona.


Avui coneixereu (si no ho heu fet ja) a una altra component de l’equip de Recursos Humans de Plataforma Educativa, la  Josepa Escuer Terrats, Pepa Escuer per tothom. La Pepa ens explica que és filla d’una família de pagès d’Alpica (Lleida) poble que la va veure néixer ja fa 47 anys. I com tota filla de poble, va haver de moure’s a ciutat  per estudiar. Ella va anar a Tarragona a fer la carrera de psicologia i ja s’hi va quedar.  Actualment hi viu amb la seva parella i el seu fill de  6 anys al barri el Serrallo, el barri de pescadors. Comencem preguntant-li per la seva formació (allò de…”estudies o treballes?”) , perquè ja sabem que treballa, i molt:

 


I què vas estudiar?

Sóc doctora en Psicologia Social, amb una formació una mica llarga i “rotllo”…

 

Però si sembla molt interessant! 

Sí… De fet resulta ser que quan era jove m’avorria bastant i em dedicava a estudiar, que sempre m’ha agradat. Després, ja de més gran, he pogut dedicar-m’hi una mica menys. Però sempre  m’ha encantat aprendre coses.

 

I quina ha estat la teva experiència laboral després d’aquests estudis que comentes, fa molt que treballes a Plataforma Educativa?

Vinc de l’entorn de la consultoria de Recursos Humans i de canvi organitzacional.

Demà farà un any que estic treballant a Plataforma Educativa.

 

Felicitats! (o no… T’hem de felicitar, oi?)

Haha! És clar que sí! He de dir, però, que ha estat una mica dur… Tots els començaments ho són. S’ha de controlar molta informació, amb moltes particularitats i resulta una mica estressant dominar-ho tot. Però això és part de la feina!

“Sempre  m’ha encantat aprendre coses”.

I què és el que t’agrada més de la teva feina, Pepa?

El que més m’agrada de la meva feina és la “imprevisibilitat”, la idea de treballar amb la incertesa…

 

Això neguiteja, no?

No. A mi m’agrada gestionar-la.  I el tracte amb la gent, sobretot això… El meu lloc de treball em permet interaccionar amb molt tipus de persones.

“Hem de continuar apostant per nous processos que s’adaptin cada vegada més i millor a les exigències de la gran organització que ara som”.

S’ha de tenir cert tipus de caràcter per fer la feina que fas?

Sempre procuro estar de bon humor, i fer broma de les coses… Sempre he pensat que la feina l’hem de treure endavant, sigui com sigui: doncs millor fer-ho amb bon ambient, no creus?  La meva frase és “al lio”.

 

Al lío, doncs: en què consisteix la teva feina, exactament?

A la pregunta a què em dedico….uffff!… Intento explicar-ho, d’acord?: Faig el suport a territori dels RRHH,  des de les entrevistes de selecció fins el seguiment de totes les incidències que a nivell laboral es poden donar amb el personal del territori. Tasca impossible de portar a terme sense la coordinació (coordinació, ajuda, suport, recolzament, assessorament, auxili, etc) amb el departament de RRHH de Girona.

Actualment porto temes relacionats amb RRHH de Fundació Resilis, d’Eina activa i de Fundació Astres. Són entitats molt diferenciades amb problemàtiques molt diverses i on les tasques de suport de RRHH que és requereixen son molt diferents.

Si bé es cert que treballo amb molta gent i per gent en més d’una ocasió al ser la única de RRHH en el territori del camp de Tarragona em trobo una mica sola. Tanmateix, Plataforma educativa és una entitat que ha crescut molt al llarg del temps i crec que, al igual que els altres departaments el de RRHH hem de continuar apostant per nous processos que s’adaptin cada vegada més i millor a les exigències de la gran organització que ara som.

 

I confessa’ns: Què és el menys agraït del teu dia a dia?

El menys agraït de la meva feina és que bona part d’ella és per resoldre problemes i incidències… Però bé, al lío amb elles!

 

Al lío!