L’Ajuntament de Girona subvenciona 23 projectes de Solidaritat i la Cooperació

Aquest 2016 l’Ajuntament de Girona destinarà un total de 162.000 euros per a subvencionar 23 projectes de solidaritat i cooperació. Les subvencions es divideixen en dues línies d’ajuts: una per a les associacions que treballen en projectes de cooperació al desenvolupament en l’àmbit internacional i l’altra per a entitats amb projectes d’educació per al desenvolupament i sensibilització.

Dels projectes subvencionats aquest 2016, catorze són de l’àmbit de la cooperació internacional i tenen com a objectiu la millora de les condicions de vida de les poblacions beneficiàries a través d’actuacions en l’àmbit de la salut, l’educació, el gènere, l’economia i el desenvolupament sostenible. Els nou restants son projectes de sensibilització i educació per al desenvolupament que tenen el seu àmbit d’actuació en la ciutat de Girona i pretenen donar a conèixer als seus ciutadans i ciutadanes les causes de les desigualtats econòmiques mundials, el foment de la tolerància i el diàleg, així com els valors de la cultura de la pau i el respecte dels drets humans.

Tres dels projectes seleccionats els desenvoluparan entitats membres del grup Plataforma Educativa:

  1. Nutrició Infantil amb l’hospital de Totonicapan a Guatemala on ajudarem a crear una unitat per lluitar contra la desnutrició crònica i la mort prematura d’infants i mares;
  2. EFCI Dones Guatemala – que per 4t any consecutiu formarem a dones en situacions de pobresa extrema ajudant-les a fer una cooperativa tèxtil i a emprendre altres iniciatives d’autoocupació i,
  3. Projecte Nahual que per 9è any facilita l’estada a Catalunya durant tres mesos de dos professionals de l’acció comunitària arribats des de Guatemala, fent partícip a la societat catalana de la realitat guatemalenca, alhora que participen i col·laboren amb grups de treball i associacions catalanes aportant tots els seus coneixements i experiència com a professionals i com a beneficiaris de projectes de cooperació internacional.

Aquests ajuts els convoca l’Ajuntament de Girona en el marc del programa municipal de solidaritat i cooperació i compta amb l’assessorament del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació.