Plataforma Educativa
Treballa amb nosaltres
Fundació Resilis - Inclusió - Novetats

Visites teatralitzades al monestir de la Vall de Sant Daniel a Girona

Ens escriuen de l’UFA Sant Daniel per explicar-nos una activitat engrescadora i reeixida que van fer, juntament amb veïns del barri, durant les seves festes. Es tracta d’una teatralització dins els murs del mil·lenari convent que va tenir tan bona acollida que es tornarà a repetir durant les Fires i Festes de Sant Narcís aquesta tardor.


El dia 31 d’agost, a la Vall de Sant Daniel de Girona, i en motiu de la Festa Major del barri, es van dur a terme per primera vegada, unes “visites teatralitzades” al Monestir. Aquestes visites guiades i obertes al públic, es van organitzar i representar per un grup de veïns que es van oferir voluntàriament i que van reunir-se i assajar durant mesos per portar-les a terme i oferir aquest teatre als veïns del poble i gent de la ciutat.

La finalitat d’aquestes, era poder explicar la història del Monestir, però d’una forma molt original. Els veïns de la Vall, amb ganes de passar-s’ho bé i donar a conèixer el seu entorn i la seva història, van fer d’actors i d’actrius durant un dia.  Tots ells representaven diferents personatges històrics, des de la comtessa Ermessenda i el comte, fins a músics, cuiners, hortolans, etc. Tot aquest procediment es va portar a través d’una organització i comunicació entre els integrants del barri i dels participants, per poder assajar l’obra fins a l’últim moment.

La finalitat d’aquestes, era poder explicar la història del Monestir, però d’una forma molt original

Des de fa aproximadament un any, la UFA Sant Daniel, es va fer sòcia de l’Associació de Veïns de Sant Daniel, per tal de fer-nos partícips del barri i implicar-nos activament amb els nostres nois, en els diferents esdeveniments, activitats, tallers, reunions, etc. que poguessin sorgir. Des de d’aquest moment també hem pogut conèixer amb més detall totes les activitats desenvolupades al barri; una de elles, van ser les “visites teatralizades” que s’estaven preparant de cares a la Festa Major. L’AAVV ens va obrir les portes per tal que els nostres joves poguessin participar en els esdeveniments més importants; per això, dos nois del nostre centre van ser partícips com actors en la representació de les “visites teatrealitzades” amb molta  il·lusió i entusiasme.

El dissabte 31 d’agost va ser el dia programat per a què es duguessin a terme, dins de la programació de la Festa Major. Van fer-se en dues sessions seguides, per tal que hi pogués assistir el major nombre de persones possible, ja que l’aforament del monestir és limitat. El dia anterior educadores i joves de la UFA vam poder gaudir de la representació, en una sessió especial a porta tancada, dirigida especialment a familiars i/o persones properes als actors i actrius de l’obra. El resultat va esdevenir tot un èxit, tant per l’esforç, dedicació, com també pel que suposa des de la vessant més lúdica de l’activitat.

Des de fa aproximadament un any, la UFA Sant Daniel, es va fer sòcia de l’Associació de Veïns de Sant Daniel, per tal de fer-nos partícips del barri i implicar-nos activament amb els nostres nois

Els nostres joves van manifestar una gran satisfacció pel fet d’haver pogut formar part d’aquesta activitat i també per sentir-se partícips d’un col·lectiu que ens ha obert les portes des del primer dia i que, d’alguna manera, ha contribuït a millorar el procés d’integració i socialització dels nois.

Si algú s’ha quedat amb ganes d’assistir a les representacions, dins el marc de la programació de les Fires i Festes de Sant Narcís, està previst que els veïns i amics de la Vall de Sant Daniel es tornin a ajuntar per poder representar, una vegada més, la història del Monestir. Les visites teatralitzades es faran al mateix entorn, dins el Monestir, i amb una freqüència de dos cops per dia, per poder donar resposta a tots/es aquells/es que vulguin gaudir de l’espectacle. Properament ho comunicaran oficialment  dins el marc de la Festa Major de Girona.

Un cop més, els nostres joves han volgut tornar a participar i formar part de l’equip d’actors i actrius, per tal de  gaudir altre cop de l’experiència  i fer passar als/les  espectadors/es  una estona divertida i única a la ciutat.